В ДНЗ №1 «Лісова пісня» відкрили першу групу інклюзивної освіти

6 жовтня у дошкільному начальному закладі №1 «Лісова пісня» відбулося відкриття групи інклюзивної освіти. Це – перший дошкільний навчальний заклад, в якому створили окрему групу для дітей з особливими потребами.

У церемонії відкриття брали участь: Ірпінський міський голова Володимир Карплюк, заступник Ірпінського міського голови Наталія Семко, в.о. начальника управління освіти і науки Олег Білорус, колектив вихователів садочку, діти та їх батьки.

Символічну стрічку відкриття перерізав очільник Ірпеня Володимир Карплюк. Міський голова подякував колективу за проявлену ініціативу у створенні інклюзивної групи та докладені зусилля.

Варто зазначити , що група інклюзивної освіти розрахована на 15 дітей. Троє діток з особливими потребами уже відвідали перші заняття у групі. Приміщення обладнане всім необхіднім: це і ігрова зона, і зона відпочинку, і обідня зона.

У ДНЗ №1 «Лісова пісня» дотримуються головного принципу інклюзії: «Рівні можливості для кожного». Адже перший етап залучення дітей з особливостями психофізичного розвитку до загально-освтінього простору здійснюється у дошкільному навчальному закладі. Життя серед дітей допомагає дітям з особливими потребами адаптуватись до нормальних життєвих ситуацій, позбутися почуття ізольованості, відчуження. З другого боку, діти, які їх оточують, та дорослі вчаться спілкуватися та працювати разом, формується почуття відповідальності за товаришів, які потребують не лише допомоги, а насамперед — прийняття та визнання.

Кiлькiсть переглядiв: 521

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.